Login Pop-up

Cart empty
košík je prázdný
úterý 16 duben 2024

Články

Kolekce sochařských odlitků

Kolekce sochařských odlitků původně vznikala bez nějakého hlubšího záměru. Zpočátku jsme odlitky sbírali nahodile, často se jednalo o záchranný akt, kdy se odlitků někdo zbavil jako nechtěnného artefaktu či nepotřebné pozůstalosti. Posléze, jak se začaly zaplňovat regály, všiml si kdosi našich odlitků a na jeho popud jsme na počátku 90. let vybavili první uměleckou školu odlitky jako studijními pomůckami. Od té doby naše shromažďování dostalo nový směr a tak v této činnosti pokračujeme a snažíme se odlitky zachovat pro další generace a zpřístupnit všem.

Kolekci pro vás doplňujeme a rozšiřujeme již přes 20 let a do dnešního dne vám můžeme nabídnout již 100 odlitků. V naší nabídce najdete díla světově proslulých autorů jako je například Polykleitos, Praxiteles, Myrón, Feidias, Donatello, Michelangelo, Mino da Fiesole, Desiderio de Setignano, Francesco Laurano, Benedetto da Maiano, A. Rossellino, Daniel de Volterra, M. B. Braun, A. B. Popp, J.A. Houdon, A. Canova, J. V. Myslbek, L. Šimek, J. Štursa.

V některých případech se jedná pouze o fragmenty děl, vzhledem k jejich skutečným rozměrům, tak jak byly formovány v 19. století pro účely studia a osvěty široké kulturní veřejnosti.

Pokud máte staré odlitky, které ještě nemáme a chcete nám pomoci s rozšířováním kolekce odlitků, rádi je od vás odkoupíme nebo vyměníme za jiný odlitek. Totéž platí i o zapůjčení.

Štukatérství
Trnová 25, Mníšek pod Brdy 252 10
Czech Republik

Tel., fax: 00420 257 730 240
Mobil: 00420 605 590 848

Map
LIKE / PLUS
Scroll to top